Vilniuje vyks Europos sąjungos šalių sambo čempionatas

2015-09-03, Author: LSF

2015 m. rugsėjo 19 d. Vilniuje,  Lengvosios atletikos sporto bazėje (Žemaitės g. 6) vyks XI–asis Europos sąjungos šalių SAMBO čempionatas. Tai vienas didžiausių SAMBO turnyrų Europoje, sukviesiantis į Vilnių stipriausius šio dvikovų sporto vyrus, moteris ir jaunius.

Laukiama atvykstant imtyninikų iš kaimyninių šalių, taip pat iš Estijos bei Suomijos, Vokietijos, Olandijos, Čekijos respublikos ir kitur. Į Europos sąjungos šalių turnyrą planuoja atvykti daugiau nei 400 dalyvių. Laukiama svečių iš Tarptautinės sambo federacijos (FIAS).

Prieš metus Taline vykusiame Europos sąjungos šalių čempionate lietuviai iškovojo 10 aukso, 6 sidabro, ir daugiau nei 10  bronzos medalių. Panašių rezultatų lietuviai yra pasiekę ir kituose Europos sąjungos šalių čempionatuose. Lietuvos sportininkai užtikrintai braunasi į sambo imtynininkų lyderių gretas. Iš pirmųjų Europos žaidynių sambistai Rūta Aksionova ir Radvilas Matukas parsivežė bronzos apdovanojimus. Sergejus Grečicho - triskart pasaulio čempionas, dukart Europos čempionas, sambo rinktinė 2009 m. Europos čempionate komandinėje įskaitoje buvo antri, o 2008 m. ir 2009 m. pasaulio čempionatuose – treti.

Lietuvos sambo federacija jau turi patirties rengiant tarptautinius čempionatus. 2011 metais Vilniuje įvyko pasaulio sambo čempionatas, sulaukęs puikių atsiliepimų tiek tarptautinėje žiniasklaidoje, tiek tarp pačių sportininkų. Taip pat Lietuvoje buvo surengti įvairaus amžiaus grupių Europos (1994, 1998, 2004 ir 2009 m.), meistrų-veteranų (2009 m.) sambo čempionatai, pasaulio studentų (2008 m.) sambo čiampionatas.