Stipriausi VSAT sportininkai rungėsi ant SAMBO kilimo

2019-03-01, Author: VSAT info

Stipriausi VSAT sportininkai rungėsi ant SAMBO kilimo

 DSC 0360

Tradiciniame Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) savigynos imtynių (SAMBO) turnyre ant aukščiausio pakylos laiptelio užkopė Pagėgių pasienio rinktinės komanda.

 

Ketvirtadienį Vilniaus rajone esančioje Pasieniečių mokykloje susirungė stipriausi sportininkai iš Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos pasienio rinktinių bei Pasieniečių mokyklos.

 DSC 0250

Skirtingose svorio kategorijose asmeninėje bei komandinėje įskaitose varžėsi per 40 sportininkų. Savo jėgą demonstravo ir dailiosios lyties atstovės.

 

Turnyrui teisėjavo nuolat VSAT SAMBO turnyrams talkinantys buvę Pasieniečių mokyklos darbuotojai – tarptautinės kategorijos teisėjai Vytautas Margelis ir Algis Mečkovskis.

 

Ant kilimo netrūko įtemptų ir įspūdingų kovų, o susumavus varžybų rezultatus paaiškėjo, kad nugalėtojų laurus komandinėje įskaitoje nuskynė Pagėgių pasieniečiai. Antri buvo Vilniaus pasienio rinktinės komanda, treti – Pasieniečių mokyklos kursantai.

Atskirose svorio kategorijose tarp merginų nugalėtojomis tapo:

-          Iki 65 kg – Auksė Kaušiūtė (Pasieniečių mokykla);

-          Daugiau kaip 65 kg – Rūta Katkevičiūtė (Pagėgių pasienio rinktinė)

Atskirose svorio kategorijose tarp vyrų nugalėtojais tapo:

-          62 kg – Ernestas Sakas (Vilniaus pasienio rinktinė);

-          68 kg – Pavelas Kirilovas (Ignalinos pasienio rinktinė);

-          74 kg – Aurimas Juknaitis (Pagėgių pasienio rinktinė);

-          82 kg – Artūras Šilovas (Pagėgių pasienio rinktinė);

-          90 kg – Arnas Mrazauskas (Pagėgių pasienio rinktinė);

-          100 kg – Artūr Černevskij (Vilniaus pasienio rinktinė);

-          Daugiau kaip 100 kg – Eimantas Vaikasas (Vilniaus pasienio rinktinė).

 

Turnyro techniškiausiais kovotojais pripažinti A. Kaušiūtė (Pasieniečių mokykla) ir A. Mrazauskas (Pagėgių pasienio rinktinė). Už turnyre atliktą gražiausią metimą apdovanojimas įteiktas Dianai Bogdan (Pasieniečių mokykla).

 

Renginyje svečiavosi ir Lietuvos sambo federacijos (LSF) prezidentas dr. Linas Obcarskas bei generalinis sekretorius dr. Eduardas Rudas. Jie įteikė LSF įsteigtą prizą „ Už valią siekiant pergalės“, kuris atiteko Karolinai Šapokaitei iš Vilniaus pasienio rinktinės.

 

Uždarymo ceremonijoje Pasieniečių mokyklos viršininkas Vytautas Strolia, VSAT Personalo valdybos Mokymo skyriaus vedėjas Giedrius Geniušas ir LSF atstovas Eduardas Rudas turnyro nugalėtojams ir techniškiausiems  kovotojams įteikė diplomus, taures ir medalius.

 

Labdaros fondo „Mūsų krantas“ prezidentas Anatolijus Zarovskis už visuomenei naudingą veiklą, ilgalaikį ir sėkmingą dalyvavimą VSAT Sambo sporto varžybose sidabriniu medaliu apdovanojo Pagėgių pasienio rinktinės atstovą A. Mrazauską. Tarptautinės kategorijos teisėjui V. Margeliui už visuomenei naudingą veiklą ir SAMBO propagavimą buvo įteiktas ordino „Visuomenės labui“ Auksinis kryžius.

 DSC 0343

 

VSAT SAMBO turnyro tikslas – gerinti pareigūnų ir kursantų fizinį, profesinį ir psichologinį pasirengimą, plėtoti kūno kultūrą ir SAMBO sporto šaką, nustatyti geriausias komandas ir sportininkus, kurie atstovaus VSAT rinktinei Lietuvos ir tarptautinėse SAMBO varžybose.