SAMBO stovykla ir seminaras Smiltynėje

2018-07-11, Author: Eimantas Tukačiauskas

SAMBO stovykla ir seminaras Smiltynėje

 IMG 4c320537531c1963538901d49f1160eb V

Stipriausi Lietuvos SAMBO atstovai liepos 1-5 d. susirinko tradicinėje BFP stovykloje Smiltynėje. Daugiau nei 40 sportininkų iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Jurbarko, Rokiškio ir pirmą kartą prie stovyklautojų prisijungė ir Palangos atstovai.

Bendrojo fizinio pasirengimo stovyklos metu vyko komandinės varžybos. Sportininkai varžėsi prisitraukimų ant skersinio, paplūdimio SAMBO, futbolo, tinklinio, įvairių estafečių rungtyse tobulino  techniką ir ant sambo kilimo. Visi sportininkai buvo testuojami bendro fizinio parengimo testais. O stovyklos pabaigoje buvo apdovanoti geriausiai pasirodę sportininkai ir komandos.

20180706 1100110

Stovyklai pasibaigus vyko trenerių ir teisėjų seminaras, kuriame dalyvavo per 20 trenerių ir teisėjų iš visos Lietuvos. Dalyviai susidomėję klausė prof. Alberto Skurvydo, doc. Ksaveros Vaištartienės, doc. Vidos Ivaškienės pranešimų, tarptautinės ekstra klasės teisėjo Felikso Jankausko SAMBO taisyklių naujovių, tęsiant Dvikovos sporto šakų specialistų rengimui ir kvalifikacijos tobulinimui skirtą paskaitų ciklą.  Naujausios žinios padės treneriams dar geriau ruošti sportininkus, o teisėjams įgyta patirtis suteiks galimybę dar kokybiškiau atlikti savo darbą.

 

LSF atstovas spaudai                                                       Eimantas Tukačiauskas