SVEIKINAME EUROPOS SAMBO ČEMPIONATO PRIZININKUS

2017-05-22, Author: Eimantas Tukačiauskas

Gegužės 18-21 d. Minske (Baltarusija) vyko Europos SAMBO čempionatas kuriame dalyvalo 232 sportininkai iš 28 senojo žemyno šalių

                Labai gerai pasir0dė mūsų sportininkai išovojo 5 medalius. Viso kovojo 12 Lietuvos sportininkų dvi moterys ir 10 vyrų. Geriausiai sekėsi mūsų kovinio SAMBO meistrams, komandinėje įskaitoje užįmusiems 4-ąją vietą.

Sidabro medaliu pasipuošė ukmergietis Teodoras Aukštuolis (100 kg), pakeliui į finalą įveikęs vokietį Bjorn Bachman ir prancūzą Mathieu Petit trenusileidęs tik Rusijos atstovui Michailui Mochnatkinui. Bronzos medalį iškovojo ir dar vienas ukmergietis,  Artūro Sako ir  ir T. Putinausko auklėtinis – Mindaugas Veržbickas (82 kg).FOTO Minsk 20170521 171231 1

Nepaprastas valios savybes pademonstravo trenerių Karimo Muradovo ir Eduardo Rudo auklėtinis, vilnietis, Aurimas Krukauskas (68kg), pirmoje kovoje  su latvijos sportininku susižeidęs koją, atkakliai siekė medalio nors ir pusfinalyje nusileido prancūzui, kovoje dėl bronzos efektingai, smaugimo veiksmu, nugalėjo baltarusį Ilja Bubnovą.

Bronzos medaliais pasipuošė sportinikas iš Gargždų Gintaras Katkus 52 kg (treneriai Jonas Tilvikas ir Algirdas Šulinskas) ir vilnietis Eimantas Vaikasas , per 100 kg (treneris Juozas Dumbauskas)