SVEIKINAME Europos SAMBO čempionato jaunimo ir jaunių prizininkus!

2017-04-22, Author: LSF

 

Tarp stipriausių Europoje net penki lietuviai

 

Prahoje vykusiame Europos jaunių ir jaunimo SAMBO čempionate dalyvavo per 280 sportininkų iš  23 senojo žemyno šalių.

 Lietuvos atstovai iškovojo penkis medalius. Sidabrą iškovojo Sandra Žievytė, o bronziniais medaliais apdovanoti: Vaiga Čečytė, Akvilė Titorenko, Justina Kazlauskaitė ir Martynas Kvedaras.

Geriau sekėsi jaunimo amžiaus grupė kovotojams, kurie iškovojo tris iš penkių apdovanojimų. Tarp 1997-1998 gimimo metų sportininkų geriausiai sekėsi Sandrai Žievytei iš Jurbarko (trenerė Diana Arlauskaitė), kuri svorio kategorijoje iki 60 kg tik finale nusileido Baltarusijos atstovei. Kitus du apdovanojimus iškovojo Akvilė Titorenko iš Klaipėdos svorio kategorijoje iki 80kg (treneriai Jonas Tilvikas ir Mindaugas Raila) ir biržietis Martynas Kvedaras (treneriai Mindaugas Simėnas ir Alfredas Kuprevičius) svorio kategorijoje iki 68 kg, kurie mažajame finale įveikė savo varžovus ir iškovojo trečiąsias vietas.

Tarp jaunių (gimusių 1999-2000 m.) bronziniais apovanojimais pasipuošė dvi merginos. Rokiškietė Vaiga Čečytė svorio kategorijoje iki 60 kg (trenerė Gita Čečienė) ir Justina Kazlauskaitė iš Klaipėdos svorio kategorijoje +75 kg (treneriai Jonas Tilvikas ir Mindaugas Raila).

 

Po Čekijos sostinėje pasibaigusio čempionato laukia suaugusiųjų Europos čempionatas, kuris vyks gegužės mėnesį Minske. O geriausiai pasirodę jaunių ir jaunimo amžiaus grupių imtynininkai ruošis pasaulio čempionatui, kuris vyks spalio mėnesį Serbijoje.

 

Lietuvos sambo federacijos atstovas spaudai

Eimantas Tukačiauskas