VSAT SAMBO čempionatas pasieniečių mokykloje

2020-02-27, Author: VSAT

2020 m. VSAT SAMBO čempionatas pasieniečių mokykloje

8 

Ketvirtadienį Pasieniečių mokykloje vyko tradicinis Valstybės sienos apsaugos tarnybos sambo čempionatas. Jame dalyvavo 9 komandos – po dvi iš Pagėgių ir Vilniaus pasienio rinktinių (PR) bei Pasieniečių mokyklos (PM), po vieną – Varėnos PR, tarnybos Specialiosios paskirties skyriaus ir Jaunųjų pasieniečių būrelio narių. Čempionate varžėsi 45 sportininkai. Sambo entuziastai kovojo septyniose vyrų – 62 kg, 68 kg, 74 kg, 82 kg, 90 kg, 100 kg, daugiau kaip 100 kg ir dviejose moterų – 65 kg ir daugiau kaip 65 kg svorio kategorijose, asmeninėse ir komandinėje įskaitose. Geriausiai pasirodė Pagėgių PR komanda, antri PM kursantai, treti – Vilniaus PR pareigūnai. Turnyrui teisėjavo tarptautinės kategorijos teisėjai Vytautas Margelis (PM) ir Algis Mečkovskis (taip pat dirbęs PM).

5

Čempionatas pasižymėjo ypač įspūdingomis ir įtemptomis kovomis. Po jų susumavus turnyro rezultatus paaiškėjo, kad komandinėje įskaitoje nugalėtoja tapo Pagėgių PR komanda surinkusi 8 taškus. Antrąją vietą iškovojo PM kursantai (taip pat 8 taškai), trečioji atiteko Vilniaus PR atstovams (10 taškų).

 

Atskirose vyrų svorio kategorijose nugalėtojais tapo Ernestas Sakas (62 kg, Vilniaus PR), Edgaras Kulvinskas (68 kg, PM), Aurimas Juknaitis (74 kg, Pagėgių PR), Arnas Mrazauskas (82 kg Pagėgių PR), Arnas Juknevičius (90 kg, SPS), Artūr Černevskij (100 kg) ir Eimantas Vaikasas (per 100 kg, abu – Vilniaus PR).

Tarp moterų nugalėjo Jekaterina Anančenkova (65 kg, PM) ir Rūta Katkevičiūtė (per 65 kg, Pagėgių PR). Turnyro techniškiausiais kovotojais pripažinti kursantai J. Anančenkova ir E. Kulvinskas Už gražiausią metimą apdovanojimas įteiktas Tadui Gečui (Pagėgių PR).

Šio čempionato tikslas – ne tik gerinti pareigūnų ir kursantų fizinį, profesinį ir psichologinį pasirengimą, plėtoti kūno kultūrą ir sambo imtynes, nustatyti geriausias komandas ir sportininkus, kurie atstovaus tarnybai Lietuvos sambo federacijos (LSF) organizuojamose varžybose.

7

Čempionate dalyvavo LSF prezidentas Linas Obsarskas ir generalinis sekretorius Eduardas Rudas, kuris T. Gečui įteikė LSF įsteigtą prizą už geriausią metimą. Už SAMBO propagavimą Federacija taip pat apdovanojo turnyro vyriausiąjį teisėją Saulių Šutinį bei Anatolijų Zarovskį (abu – iš PM Profesinių dalykų skyriaus).


 [ER1]6