Iš Europos sambo čempionato - 4 medaliai

2015-05-19, Author: LSF

Gegužės 14-18 dienomis Zagrebe (Kroatija) vyko Europos sambo čempionatas. Lietuvos imtynininkai varžovams nusileido tik paskutinėse kovose ir į Lietuvą parvežė 2 sidabro ir 2 bronzos medalius.

Svorio kategorijoje iki 82 kg antrąją vietą iškovojo Radvilas Matukas. Iki finalo jis įveikė varžovus iš Rusijos, Prancūzijos ir Baltarusijos, tačiau lemiamoje kovoje nusileido Moldavijos atstovui. Antrąją vietą koviniame sambo iškovojo Sergėjus Grečicho (svorio kategorija iki 68 kg). Laimėjęs prieš Moldavijos bei Ukrainos imtynininkus, S.Grečicho finale nusileido sportininkui iš Rusijos. Kitas Lietuvos kovinio sambo imtynininkas Gintaras Katkus (svorio kategorija iki 52 kg) grįžo su bronzos medaliu, tokios pat spalvos apdovanojimą parsivežė ir Gintarė Klišytė (svorio kategorija iki 80 kg).

„Nors į čempionatą keliavome su kukliais norais – grįžti su medaliais, be abejo finalinėse kovose tikėjomės aukščiausių apdovanojimų, - komentavo Lietuvos sambo federacijos prezidentas Eduardas Rudas. Radvilas Matukas kovėsi su Oshlobanu Sergiu, iš Moldovos, prieš kurį yra laimėjęs net tris kartus, kova buvo permaininga, tačiau tačiau kelios klaidos ir varžovą jau sunku pavyti.Taip pat ir Sergejus Grečicho – iki finalo buvo nesustabdomas, tačiau lemtingoje kovoje Kuasbulaev Magomedrasul (Rusija) pasirodė stipresnis.“

Lietuvos sambo rinktinė į Zagrebą keliavo autobusu. Po kelių dienų poilsio pradės ruoštis pirmosioms Europos žaidynėms, kurios vyks birželio 12–28 d. Azerbaidžano sostinėje Baku. Lietuvai žaidynėse atstovaus daugiau nei 60 sportininkų.